rindu..

Rindu!!!!

rindu pada kamu yang sudah lama tidak bersua muka,
yang sudah lama tidak berbual bicara,
yang berdiam diri sekian lama....

rindu...
rindu juga pada kamu yang baru sahaja berjumpa,
yang setiap hari berbalas kata-kata,
yang senantiasa memaparkan senyum ceria.
(walau hati hanya Allah tahu kondisinya)

rindu mahu berkongsi cerita,
rindu mahu menjadi telinga dan bahu untuk dipinjamkan ketika kamu berduka,
rindu mahu melihat kamu tersenyum ceria.

Rindu....rindu...Rindu...

harap pada kamu, kamu tahu saya rindu kamu.
walaupun kamu mungkin tidak merindu.


rindu itu terubat bila saya tahu, saya dan kamu, insyaAllah,
kita tetap paling rindu YANG ESA dan Rasul-NYA.
terima kasih Allah, anugerahkan perasaan rindu,
yang mengingatkan saya untuk senantiasa mendoakan kamu.


awak rindu saya tak?

kredit to amalez~ ;)


kak wan munirah, kanak-kanak tonets datang ziarah dalam mimpi ;D
yang lain tak sempat datang, orang dah terjaga dulu.

jom hilangkan rindu pada buku ophthal pulak.. =)

7 comments:

analisiszikri said...

kalau rindu kat diri sendiri, bleh tak?ngee...

putih said...

aiseh,
tu petanda syok sendiri ker petanda hilang jati diri?

pernah rindu diri sendiri yg dahulu but yakin diri sendiri yang skarang yg lebih baik.

=)

Anonymous said...

menjawab pertanyaan awak..

saya pun rindu awk juga!

:)

unie said...

eceh.. skali tgk gambo siap termimpi² :) itu tandanya kena pulang dgn segera wahai adindaku sayang ;)

putih said...

@anonymous,

huhu~ cmtu doakn saya yer awk?
;)

@ kak unie,
huhu~ will do!
nnti la nisah bwak stock coklat berkotak2 utk bdk4 tonets..
oh, teringat kenangan makan coklat2 satu beg besar tiap2 kali angah balik dr german..huhu~
dah xde dah skang..sob3

unie said...

coklat german kat sini pun dh ada tp x byk & mahal. pasnih makan coklat egypt je lah huhuu..

kitorg tgh simpan duit nak travel jauh lagi. mau g mana eh? kalu nak ke sana, brape total cost utk air tix, accomodation, f&b, transport darat etc?

putih said...

huhu~
standard lgi coklat mesia kot..
pow abah..huhu~

hurm, nnti orang survey,
tpi mcm susah skit nk travel kalo akk angkut 4 budak kecik tuh.. mesir ni adventure skit kak..huhu~