hidup


meminta atau dipinta
menerima atau diterima
menolak atau ditolak
meninggalkan atau ditinggalkan

semua lumrah hidup.


teringat kata-kata Dr Har,
bila kita plan something, tapi tak jadi, 
maka bergembiralah.
sebab Allah plan benda yang lagi best dari apa yang kita plan.

-tapi sangat perlu bersabar dan redha untuk tahu apa hikmahnya-



maka startla plan benda baru,
belajar dari pengalaman,
pengalaman diri dan orang lain.
^.^

*it's a lot more easier to smile than to cry*


* dalam proses mengenali personaliti diri sebagai seorang ENTP.
-bila baca je, keluar ayat,
"oh patutlaaa"
"rupanya ramai je orang camni"
"patutla aku tak boleh camni...patutla aku buat camni..."
ingatkan ada masalah, rupanya memang ada personaliti yang macam tuh.

apa-apa pon, bak kata cikgu atiqah hanifah

dalam nak menerima sesuatu, seseorang atau apa-apa pun,
kita kena TAHU dahulu,
FAHAM dahulu,
baru boleh TERIMA / TOLAK,
atau UBAH.

yang penting bersyukur.
atas kelebihan ,
dan kelemahan.

kalau diri sendiri pon tak kenal, 
macam mana nak kenal dan terima orang lain?







1 comment:

Anonymous said...

=)